Plant een boom en compenseer CO2

By: Explect, October 9, 2020

pine-tree-trunks-pine-trees-that-stretch-up-it-s-all-taken-super-wide-angleHet klimaat verandert.


En CO2 lijkt hier de belangrijkste veroorzaker van. Uit onderzoek blijkt dat wij als mens verantwoordelijk voor zijn voor de opwarming van de aarde. Explect laat het daar niet bij zitten en komt in actie. Voor ieder transport. Maar dan ook echt voor íeder transport, compenseren wij de vrijgekomen CO2 door het planten van een boom.We planten een boom voor ieder transport


Explect levert graag een bijdrage aan een betere wereld. Voor elk transport dat wij inplannen, planten we een boom. Waarom? Omdat wij de aandacht voor het klimaat belangrijk vinden. En omdat wij onze voetafdruk zo klein mogelijk willen houden. Zeker in onze sector. Bomen zetten CO2 om in zuurstof. Zo helpen bomen in de strijd tegen de klimaatverandering. Dus daarom planten we bij iedere order meteen weer een boom.

Zo simpel is CO2-neutraal importeren uit Amerika, China of Europa.Klimaatcompensatie


Trees for All helpt ons bij het compenseren van CO2. Zij geloven in een groene aarde en een gezond klimaat door bomen te planten. Wij ook! Want bij internationaal transport komt onherroepelijk CO2 vrij. CO2 die wij graag compenseren door bomen te planten. Deze bomen doen de uitgestoten CO2 van het transport volledig teniet. Zo zorgen we voor een toekomstbestendige aarde. En een schone lucht voor onze kinderen.


Een groeiende boom


Bomen helpen bij het creëren van een beter en gezonder klimaat. Bomen zetten CO2 uit de lucht om in zuurstof. Ze ademen de CO2 als het ware in, zoals wij zuurstof inademen. En dit proces is op zijn sterkst als een boom groeit.

Sinds het begin van de twintigste eeuw is wereldwijd al 10 miljoen vierkante kilometer aan bos verloren gegaan. Dat zijn heel veel bomen, die wij stukje bij beetje terugplanten.We introduceren een nieuw programma


Onze klanten kunnen de CO2-uitstoot van hun specifieke zending volledig compenseren. We doen dan voor iedere ton CO2 een donatie. Hiermee realiseert Trees for All een bosproject in bijvoorbeeld een ontwikkelingsland. De impact is gegarandeerd, omdat zij toezicht houden en controleren. Zo zorgen jij en ik voor een mooie toekomst met een schonere lucht. Dat is toch fantastisch!


Doe je mee?


Exporteer of importeer jij per boot, vliegtuig of over de weg? En mogen wij dit voor je organiseren? Dan kun jij jouw transport volledig compenseren. Je ontvangt van ons een certificaat, zodat je intern of juist aan jouw klanten kunt tonen dat je goed bezig bent. Zo simpel is het. Iedereen kan bijdragen aan een beter milieu.


 

Samen maken ontdekken hoe we de wereld groener kunnen maken?


Vul dan het onderstaande formulier in dan gaan we dit samen ontdekken.Snel, groen of goedkoop


Via Explect kies je voor snel, groen of goedkoop transport. Kies jij voor een groene verzending, dan planten we voor iedere zending zelfs een extra boom. Zo kost het je weinig inspanning om het klimaat te verbeteren. Heb je vragen over de verzendingen van Explect of over het planten van een boom? Dan kun je ons altijd mailen of bellen.