Wat doe je als het bedrijf groter wordt dan jezelf en elkaar?

By: Explect, August 2, 2022

nieuwsbericht

Digitale expeditie gaat nieuwe fase in.

Wat doe je als je samen een bedrijf start, om de wereld van internationale logistiek simpeler te maken en op den duur het bedrijf groter wordt dan jezelf en elkaar? Dan moet je keuzes maken. 


In 2015 startten de broers Martijn en Bart de Ruiter met Explect, de 1e digitale expediteur van Nederland. Het eerste kantoor op de Havendam in Oud-Beijerland was een klein achterkamertje waarin net twee bureaus pasten en internet was. Dat laatste lijkt een no-brainer, maar de digitalisering was -en is- in de wereld van de expeditie nog nauwelijks aanwezig.

 

Wat begon met een simpel online aanvraagformulier om nieuwe en bestaande klanten sneller te kunnen helpen, groeide uit tot eigen gebouwde software. Het idee was simpel; klanten ontzorgen door digitalisering met een persoonlijke touch. Ook dankzij dit online platform wist Explect jaarlijks stevig te groeien.

 

Dat ging allemaal niet vanzelf. In afgelopen 7,5 jaar is er veel gebeurd zoals dat gaat met een start-up. Met uiteraard zowel ups and downs; van drastische stappen om het hele platform opnieuw te bouwen -zonder dat klanten daar last van hadden – tot het verzelfstandigen van het platform in een aparte vennootschap, namelijk Digimentr.

 

Van een start-up van de gebroeders de Ruiter, later aangevuld met Pim Verhage als 3e partner, is Explect uitgegroeid naar een volwassen digitale expediteur en gestart met een platform waarmee andere bedrijven hun expeditie kunnen digitaliseren, een mooi avontuur.

 

Soms kom je op een splitsing waar je moet kiezen welke kant je opgaat.

 

Maar zoals bij de meeste avonturen kom je soms op een splitsing waar je moet kiezen welke kant je opgaat. Explect is inmiddels de pioniersfase ver voorbij. Daarmee was voor de broers het moment aangekomen om te bepalen waar hun hart ligt. Voor Martijn werd duidelijk dat zijn hart ligt in het digitaliseren van sectoren die daar nog veel te winnen hebben.

 

Martijn heeft daarom in goed overleg besloten om afscheid te nemen van de bedrijven en zijn kennis in te gaan zetten bij de digitalisering van andere sectoren. De overige directieleden, Bart de Ruiter en Pim Verhage, zullen samen het bedrijf voortzetten.


Een nieuwe fase is aangebroken


Ondertussen is Explect uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met een team van 14 werknemers. Binnen het digitale platform zitten meer dan 2000 gebruikers, ruim 6500 bedrijven zijn aangesloten en de verwachting is dat deze groei zich snel zal voortzetten. Explect en Digimentr zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en verwachten met dit enthousiaste team het succes verder voort te kunnen zetten.

Are you leaving the website already?

Didn't find what you were looking for?

We are happy to help you, ask your question below