Waarom sommige bedrijven falen bij het kiezen van een expediteur: prijs vs. service.

By: Explect, January 26, 2023

portrait-woman-grabbing-head-desk-near-laptop

Wat is voor jou belangrijker bij het kiezen van een expediteur, een lage prijs of een goede service? Een expediteur is meer dan alleen een schakel met een rederij. Internationaal verschepen is complex en vereist kennis en ervaring met verschillende aspecten van de toeleveringsketen. Een ervaren expediteursbedrijf kan naast transport verschillende diensten aanbieden, en nog belangrijker, ze kunnen jou de gemoedsrust bieden die je zoekt. 

 

Lees verder om een beter begrip te krijgen waarom je altijd moet kiezen voor service boven prijs. 

 

Goede expeditie service is onbetaalbaar 

 

Kosten besparen is voor elk bedrijf essentieel, maar pas op! Als het gaat om expeditie diensten kan het averechts werken als je jouw keuze alleen op prijs baseert. Expeditie in niet anders dan elk ander bedrijf op de markt, je krijgt altijd waar je voor betaald. Het wereldwijd verplaatsen van vracht is een complex proces; daarom is het meestal geen goed idee om een expeditie dienst te kiezen op basis van alleen de goedkoopste prijs. Een lagere prijs vertaalt zich vaak in het opofferen van service en onverwachte kosten achteraf. 


Hier onder geven we je drie belangrijke indicatoren voor een uitstekende expediteurs service.


1.     Geeft constant actuele informatie over de status van jouw zendingen:


Een goede expediteur is zich bewust van het belang van goede communicatie. Weten wat de status van jouw lading is in elke fase van de toeleveringsketen is belangrijk voor jouw bedrijf. Het stelt je in staat om vooraf te bepalen en alle betrokkenen goed op de hoogte te houden.

Als een handelsonderneming of een distribueer kunnen vragen als ‘Wanneer krijgen we onze bestelling?” voortdurend aan je gevraagd worden.


Daarom is actief communiceren belangrijk, door Explect Online wordt het volgen en beheren van jouw zendingen eenvoudig. Zo behoud je altijd inzicht, of jouw goederen nu per zee, lucht of land gaan. Je ziet in één opslag de status, mijlpaal, updates, ETD, ETA en meer. 24/7 beschikbaar voor jou én je team. Als het om logistiek gaat, telt elke minuut.


2.    Houdt rekening met jouw belang:


Alle verzend arrangementen en onderhandelingen namens jou moeten één doel voor ogen hebben: jouw bedrijf ten goede komen. Een goed expediteurs bedrijf weet dat elke beslissing die ze nemen over jouw lading rechtstreeks van invloed is op jouw bedrijf. Bijvoorbeeld, een verantwoordelijkheid van een expediteur is het zorgvuldig onderzoeken van elke vervoerder die ze willen inhuren voor het vervoeren van jouw goederen. Dit voorkomt problemen met de veiligheid en tijdige levering van jouw lading.

 

3.    Bied actieve oplossingen aan:

 

Expediteurs moeten altijd actief meedenken wanneer ze jou een verzendoplossing aanbieden. Elk risico of resultaat zal worden overwogen voordat er wordt besloten wat de beste manier is om jouw lading te behandelen. Soms zijn maatwerkoplossingen nodig, een goed onderlegde expediteur biedt nooit een oplossing aan zonder duidelijk op de hoogte te zijn van jouw behoeftes. Jij wil weten wat de transittijden en kosten zijn. Je wil inzicht zo dat je betere beslissingen kan maken. Moet ik vliegen? Kan ik per boot? Wat is mijn Co2 uitstoot? Door Explect Online krijg jij het inzicht om de juiste beslissing te maken. Leer meer over Explect Online hier.