Vind jouw supplier

By: Explect, December 1, 2022

parcel-paper-cartons-with-shopping-cart-logo-trolley-laptop-keyboard

Hoe vind je jouw supplier?


Je hebt jouw niche in de markt gevonden. Als ondernemer is dit natuurlijk een belangrijke vraag die je aan jezelf stelt, hoe vind ik mijn supplier?

Een supplier gaat er namelijk voor zorgen dat je producten worden gemaakt en aangepast op jouw wensen. Dit is één van de belangrijkste stappen voordat je kunt gaan beginnen met verkopen. Je wilt natuurlijk dat jouw producten de hoogste kwaliteiten hebben.

 Het vinden van een supplier is eigenlijk helemaal nog niet zo la­stig­, dit kost tegenwoordig nog maar enkele minuten. Al blijft de uitdaging van de juiste supplier vinden nog altijd bestaan. Je kunt voor elk product online op zoek gaan naar potentiële suppliers die jouw product naar jouw wensen en eisen kunnen produceren.

Verschillende manier om jouw supplier te vinden.


Online B2B-marktplaatsen

Een van de bekendste manier om een supplier online te vinden is via Alibaba. Hier hoef je enkel een keyword van jouw product in te vullen en wat je dan zult zien zijn de vele suppliers die dit product maken, samen met andere waardevolle informatie. Andere B2B-markplaatsen zijn Global Sources, Made-in-China.com en HiSupplier. Al zijn er natuurlijk wel een paar dingen waar je alert op moet zijn.

Zo zijn er veel wederverkopers die zichzelf als fabrikant verkopen, wat behoorlijk problematisch is als je producten met specifieke vereisten wilt leveren. Alleen de daadwerkelijke fabrikant kan aan specifieke wijzigingen aan het product voldoen. Zorg er dus voor dat je altijd contact hebt met de daadwerkelijke producent en niet met de wederverkoper.

Doordat populaire B2B online marktplaatsen zeer gebruiksvriendelijk zijn is de markt al gauw oververzadigd, hierdoor wordt het voor een kwaliteitsverkoper moeilijker om op te vallen. Ten slotte is het vinden van betrouwbare leveranciers, vooral op B2B-marktplaatsen, een buitengewoon ontmoedigend proces.

 

Om risico's te vermijden, moet je er altijd voor zorgen dat je elke leverancier afzonderlijk screent door een grondig due diligence-proces uit te voeren of, als je de mogelijkheid hebt, zelf de fabriek te bezoeken.

 

Inkoopagent of sourcing agent inhuren.


Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om een Chinese inkoopagent in te schakelen, deze zal ervoor zorgen dat er aan al jouw eisen zal worden voldaan en gaat namens jou op zoek naar de perfecte producent. Deze optie is handig als je op zoek bent naar producten met bepaalde technische specificaties en eisen. Als je niet in China gevestigd bent of niet in staat bent om zelf de fabriek te bezoeken dan zal een inkoopagent namens jou naar de fabriek gaan en een kwaliteitscontrole uitvoeren. Deze optie zorgt ervoor dat je een ervaren agent in huis hebt die bekend met de markt, taal en bekent bij leveranciers is.

Wil je het zelf in de hand houden, maar ga je dit proces voor het eerst door? Dan is het verstandig om een sourcing agent, die je het gehele proces ondersteunt, in te schakelen. Deze helpt jou met het opbouwen van een duurzame langdurige relatie met jouw leverancier.

Leer je leverancier kennen.

Het uitvoeren van een simpele Google-zoekopdracht kan je veel kennis brengen over jouw producent. Hier vind je al gauw een lijst met betrouwbare Chinese leveranciers met goede recensies.

Verder kun je altijd gebruikmaken van verschillende websites zoals: hktdc.com sourcing, China budget sourcing, DHGate of Maple Sourcing. Let hierbij wel op dat veel websites worden echter vaak beheerd door handelaren in plaats van door fabrikanten, daarom moet je alsnog controleren of de fabrikant echt is of niet.Wanneer je een leverancier in China probeert te vinden, vooral als je dit zonder hulp van een inkoopagent doet, dan zijn deze checks nodig. Als je geen tijd hebt om zelf extra veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je het beste een Chinese leverancier zoeken via een sourcing agent. Het vinden van de juiste leverancier en het opbouwen van een langdurige relatie kan wonderen doen voor je bedrijf. Dit is een belangrijke beslissing, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt, de nodige controles uitvoert en het proces niet overhaast. Wilt u het meeste uit uw leveranciersrelaties halen? Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat een Chinese leverancier u leuk vindt, is door RMB-betalingen te gebruiken bij het sluiten van deals met hen. U krijgt op deze manier veel meer hefboomwerking en u zult ze blij maken als u met hen handelt in tijden waarin de RMB sterker is dan de USD.