Er worden dagelijks miljoenen pakketten verzonden over heel de wereld. Met deze enorme aantallen, gaat er helaas nog weleens wat fout. Een pakket kan schade oplopen of zelfs vermist raken. Daarom willen we je graag meer vertellen over hoe je schade of verlies kunt voorkomen. En wat te doen bij beschadigde of verloren pakketten tijdens de zending.

Ga je een pakket ontvangen of verzenden?

Zorg er altijd voor dat de verpakking goed is. Misschien heeft het bij jou of je leverancier geen prioriteit maar bij goederen versturen is het één van de belangrijkste onderdelen het kan er namelijk voor zorgen dat jij je pakt op tijd binnen hebt of jouw klant.

Hoe zou je jouw product moeten verzenden of moeten willen ontvangen?

Hoe word de kans op schade beperkt? We geven je graag hier wat tips voor:

Ruimte in je pakket, als de goederen worden verzonden in een doos zorg ervoor dat er geen ruimte is. Vul de lege ruimte op piepschuim, bubbelfoli of karton. Verzend je goederen op een pallet blijf binnen de maat van de pallet. Breng stoot strippen aan en seal je zending compleet dicht.

Mocht je product kwetsbaar zijn maak gebruik van waarschuwing tape. Of met tape waarop staat breekbaar.

Bij breekbare producten is het beste om gebruik te maken van (golf)karton dat meerdere lagen bevat.

verpakking

 

Heb je al deze maatregelen getroffen en gaat er toch nog wat mis met de verzending. Dan kan je altijd een schadeclaim indienen. Mits je pakket aanvullend is verzekerd. Standaard zijn de verzendingen niet verzekerd. Let op dit verscheelt per transport type.

Wanneer je te maken krijgt met beschadigde pakketten en je bent niet verzekerd, dan kun je enkel een melding maken. Per case kijken we dan altijd nog wat we kunnen betekenen.

Wanneer je jouw zending aanvullend hebt verzekerd, kom je in aanmerking voor een schadevergoeding. Meld je Claim op tijd aan. De termijnen verschillen per transport type. Om er zeker van te zijn dat je er op tijd bij bent, dien je de claim binnen 5 werkdagen te melden.

Heb je schade, maak bij het aanleveren direct een aantekening op het vracht document.

Maak Foto’s van het volgende de buitenverpakking de binnenzijde van de verpakking en eventueel opvulmateriaal. En natuurlijk de daadwerkelijke schade aan het product. Lever ook gelijk een Kopie inkoop- en verkoopfactuur van de goederen aan.

cmr