Waarom wij als Explect kiezen voor Rotterdam als loshaven en niet voor Antwerpen of alternatieven? Het antwoord is vrij simpel: het systeem werkt en helpt bij aan de snelheid die klanten van ons verwachten. Bijna elk deel van het proces van het lossen van containers wordt door snelle software afgehandeld.

Rotterdam is in de jaren negentig begonnen met het implementatie van de havenautomatisering. Na honderden miljoenen euro’s te hebben geïnvesteerd, beschikt de Rotterdamse haven over een operatie waarbij alle stapelkranen die de containers en transportvoertuigen opstapelen, door software worden beheerd.

Ook al zijn de laatste tijd verschillende problemen op meerdere terminals in Rotterdam, de efficiëntie is op deze terminals nog steeds hoog. Zeker als we kijken naar andere landen lopen we nog ver vooruit. Echter zijn de havens van China niet al verder? Ook China heeft al enige tijd de implementatie van de havenautomatisering ontdekt.

Is Rotterdam dan klaar met zijn innovaties en ontwikkelingen? Nee dat niet, programma’s zoals portxl laten zien dat de Rotterdamse haven nog steeds opzoek is naar vernieuwing en innovatie.