Wat zien wij op de logistieke markt gebeuren? Zie het als vijver die voor een lange tijd stil lag. Tot er een steentje in het midden gegooid word. Op dat moment ontstaan er meerdere kringen in de vijver. Is dan slecht voor de logistieke branche? Wij vinden van niet. Er mocht wel is wat beweging inkomen. Sommige grote spelers bepalen de markt en werken enkel uit eigen belang. Ze kijken niet om naar waar de Mkb’er mee te maken heeft. En wat hun manier voor handelen voor gevolgen heeft van het bedrijf van de Mkb’er.

Hoeveel logistieke bedrijven zijn er dan in Nederland? Er zijn ongeveer 30.0000 transport & logistiek bedrijven, die zich bezig houden met goederenvervoer, waaronder ruim 14.000 zzp’ers. De omzet bedraagt ongeveer € 62,4 miljard. Je kan voorstellen dat dit een interessante markt is voor velen.

Ook voor de grote bekende jongens onder ons is dit niet onopgemerkt gebleven. Al eerder sloot Alibaba een contract met één van de grootste containerrederij ter wereld, Maersk. De logistieke branche is in beweging en dat is te merken aan alle partijen als Amazon en Uber die zich nu ook heftig op de markt bewegen.

Maar vanuit welk belang werken hun? Kennen ze de behoeftes van hun klanten? En voorzien ze de omgang met hun partners?

Wij zullen in ieder geval werken vanuit de behoefte van de klant. En de focus richten op het zo makkelijk mogelijk maken voor de ondernemer.