Samples bestellen

By: Explect, November 30, 2022

close-up-hands-tailor-fashion-designer-touch-stretch-feel-texture-linen-fabric-with-laptop-table-checking-new-material-new-collection-clothes-atelier

Waarom het belangrijk is om samples te bestellen


Je hebt de zoektocht naar een nieuw product voltooid, het product onderzoek is afgerond, je hebt verschillende leveranciers die jouw product(en) kunnen leveren gevonden. Dan komt er nu een stap die je beter niet kan overslaan: Samples bestellen. Voor je in zee gaat met een leverancier en jouw budget uitgeeft aan een grote voorraad producten, is het belangrijk om te zien of de leverancier de producten kan leveren die aan al jouw eisen voldoen. Het is verstandig om verschillende samples bij diversen leveranciers te bestellen. De kennis en afstemming over je product is tot nu toe voornamelijk beperkt gebleven tot de communicatie met de leveranciers en mogelijk het af en toe krijgen van een foto. Wijzigingen of aanpassingen op het product heb je wel zo goed en visueel mogelijk doorgegeven, maar dan is het altijd nog maar de vraag of het daadwerkelijk wordt voldaan aan de door jouw gestelde eisen! Redenen genoeg dus om samples te bestellen.


Om een sample te bestellen zul je vooraf een afspraak moeten maken over de betalingsregeling hiervan. Het is gebruikelijk om dit via PayPal of creditcard te doen. Een bankoverschrijving zou ook kunnen, het voordeel hiervan is dat je een stuk minder transactiekosten het. Het nadeel als koper is dat je minder beschermd bent. Mocht je worden opgelicht door een leverancier, dan ben je je geld kwijt. Maak je gebruik van PayPal, dan heb je deze bescherming vaak wel.
De samples komen binnen en dan …


Op het moment dat je de samples ontvangt is het voor jou een kwestie van een goede controle uitvoeren, klopt alles wel met de specificaties jij aangegeven hebt? Test uitvoerig en noteer de gebreken op het moment dat je deze tegenkomt, het kan namelijk best zo zijn dat de samples meteen wat problemen hebben, bijvoorbeeld:

·        Het logo staat niet op de juiste plaats

·        Het logo is te klein

·        Er is een naad verkeerd genaaid/gestikt

·        Het product is kleiner/ groter of de verkeerde kleur

·        Het ontwerp is niet aangepast aan jouw wensenZo kan dit lijstje uitgebreid worden met de eisen die jij aan jouw producten stelt.

Er zullen samples zijn die gelijk afvallen, en andere zullen verbetert moeten worden. Geef dit duidelijk, met onder andere foto’s aan bij de overgebleven leveranciers, en bestel desnoods nog een keer een sample aan om te controleren of het nu wel in orde is. Vergeet niet dat nog een sample bestellen natuurlijk kost extra geld kost. Maar je wilt natuurlijk wel 100% verzekerd zijn dat het product voldoet aan de eisen die je stelt. Je gaat het product namelijk in grote aantallen verkopen. Dan moet het gewoon goed zijn!