Incoterm CIF

Cost, Insurance and Freight, dat is waar CIF voor staat. De incoterm CIF is alleen voor gebruik bij zeevracht. Daarom wordt CIF altijd gevolgd door de haven waar geleverd wordt. Dus als een transport van New York naar Maastricht gaat via de haven van Antwerpen is de incoterm CIF Antwerpen. De overdracht van de goederen en overdracht van de verantwoordelijkheden vindt plaats bij aankomst in Antwerpen. Het risico wordt echter al overgedragen bij het laden op het schip in New York.

Omdat de gevolgen als koper en verkoper verschillend zijn wordt dit apart uitgelegd.

CIF verkopen

CIF verkopen betekent dat je de verantwoordelijkheid en kosten op je neemt tot de haven van levering. Dit houdt in dat het transport naar de haven, het laden, de uitklaring en de zeevracht onder jou verantwoording valt. Hier komt nog de verzekering bij. Jouw koper is verantwoordelijk voor het lossen en de bijkomende kosten en alles wat daarop volgt.

Om het één en ander duidelijk te maken werken we een voorbeeld voor je uit. Je bedrijf is in Utrecht, je hebt een 20” container vol goederen verkocht aan jouw klant in New York, USA. De incoterm is dan CIF New York. Als expediteur zorgen wij ervoor dat de container in Utrecht geladen wordt, de container wordt vervoerd naar de haven, we verzorgen de uitklaring, laten de container op het schip laden en sluiten de verzekering. Bij aankomst heb jij als leverancier aan je verplichting voldaan.

CIF inkopen

De incoterm CIF is er één die veel wordt aangeboden, vooral bij deelladingen (LCL). Als koper moet je je bewust zijn van wat CIF inkopen voor je betekent. Want hoewel jouw leverancier je een transport verkoopt tot de haven van aankomst kunnen er nog aanzienlijk veel kosten bijkomen.

Als koper ben je namelijk verantwoordelijk voor het lossen, inklaren en transport tot de eindbestemming. De loskosten, daar zit het venijn in. In een aantal gevallen zijn deze niet te voorspellen en extreem hoog in verhouding tot de rest. Iets om voor op te passen.

Hulp bij incoterms

Explect legt precies uit wat handig is in jouw situatie. Ook kunnen wij het transport van het begin tot het eind verzorgen. Het is van belang dat je de juiste incoterm gebruikt voor het soort transport dat je wilt laten organiseren

Incoterm CIF in een plaatje

  • Uitklaren

  • Transport naar de haven

  • Laden op het schip

  • Zeevracht

  • Lossen

  • Inklaren

  • Transport leveradres

  • Verzekering

Blauw = Verkoper

Groen = Koper

Exporteren

Ben je exporteur of wil je gaan exporteren? Explect helpt je verder. Wij navigeren en organiseren alles afgestemd op jouw wensen. Jouw goederen wereldwijd daar krijgen waar ze moeten zijn.

Het organiseren van export vraagt om kennis, expertise en ervaring. Kennis over documenten, expertise over incoterms, douaneformaliteiten en ervaring over de manier van handelen tussen leveranciers, transporteurs en agenten.

Bij Explect regelen we het van begin tot het einde. Zo ben jij volledig voorbereid!

Importeren

Ben je importeur of wil je gaan importeren? Dan is Explect echt iets voor jou. Bij importeren is een expediteur van grote waarde. Wij helpen je bij het totale traject om jouw goederen op de locatie te krijgen waar je ze hebben wilt.

Het organiseren van import vraagt kennis, expertise en ervaring. Kennis over de nodige documenten, expertise van incoterms, de douane en het transport. We hebben de kennis en ervaring en we delen het met jou.

Zo organiseren we het traject van het begin tot het einde, afgestemd op jouw wensen.

Naar welk transport ben jij op zoek?

Exporteren

Als je wilt gaan exporteren dan begin je aan een mooi avontuur. Voor een succesvol avontuur is een goede voorbereiding essentieel. Als expediteur export helpen we je graag met het volledige traject van voorbereiden en organiseren tot en met het afleveren.

Importeren

Als je wilt gaan importeren dan begin je aan een mooi avontuur. Voor een succesvol avontuur is een goede voorbereiding essentieel. Als expediteur import helpen we je graag met het volledige traject van voorbereiden en organiseren tot en met het afleveren.&amp;amp;lt;div style=”display:inline;”&amp;amp;gt;&amp;lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br />

&amp;amp;lt;img height=”1″ width=”1″ style=”border-style:none;” alt=”” src=”//www.googleadservices.com/pagead/conversion/950816669/?label=IwMcCM-S0XMQnZ-xxQM&amp;amp;amp;guid=ON&amp;amp;amp;script=0″/&amp;amp;gt;&amp;amp;lt;/div&amp;amp;gt;&amp;lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br />

&amp;amp;lt;p&amp;amp;gt;