Transport en logistiek op de gemakkelijkste manier.

Op zoek naar een partner die jouw volledige transport en logistiek organiseert? Als expediteur helpen wij bij de uitdagingen van jouw (inter)nationaal transport.
Met ons online platform zorgen we ervoor dat jij als ondernemer makkelijk en snel je gehele supply chain kan organiseren.

We organiseren wereldwijd alle vormen van transport via de lucht, de zee, het spoor en de vrachtwagen.

Met ons platform maken wij van jou als ondernemer een wereldspeler.

Vul hieronder de laadplaats of haven in: Vul hieronder de losplaats of haven in:

Ik wil graag een prijs ontvangen voor: ZeevrachtLuchtvrachtIntermodaalWegtransport

Deellading (LCL)Container (FCL)
Totaal volume (M3) Totaal gewicht in KG.

Of per colli/eenheden

Aantal Colli/eenheden Lengte in cm Breedte in cm Hoogte in cm Gewicht per kg.
20ft container40ft container40ft container HC Aantal Gewicht kg. per container
Email* (verplicht) Telefoonnummer
Ik ben particulier

(verplicht*)

-We gebruiken het emailadres enkel om de prijs aan te versturen-

Importeren

Je wilt gaan importeren of je importeert al? Dan is het handig om te werken met een expediteur. Bij import komen verschillende aspecten aan de orde die de nodige aandacht en expertise vragen. Zo krijg je te maken met douane, documenten, belasting en natuurlijk nog het transport. Explect kan je hiermee verder helpen. Wij kunnen het gehele traject voor je organiseren en navigeren. Zo wordt importeren leuker en makkelijker dan ooit. Maak je niet druk om alle omstandigheden rondom import. Wij zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Importeren uit

Als je gaat importeren kan je kiezen uit verschillende transportsoorten. Het is dus logisch dat Explect dagelijks bezig is met luchtvracht en zeevracht uit vele landen. De landen waar we onder anderen onze vaste zeevracht en luchtvracht van en naar organiseren zijn: Amerika, Canada, Colombia, Brazilië, Turkije, Peru, China, VAE, Japan, Pakistan, Zuid-Afrika en Australië. Staat jouw land er niet bij? Geen probleem dit zijn enkel vaste landen van onze klanten. Benieuwd naar alle mogelijkheden bij Explect? twijfel niet, neem vrijblijvend en makkelijk contact op.

Douane

Als je importeert krijg je te maken met de douane binnen de EU. Afhankelijk van de incoterm en goederen ligt het eraan wat je allemaal moet doen. Dit maakt kennis essentieel. Wij kunnen verschillende documenten verzorgen:

 • Uitvoerdocument in het land van export
 • Pro-Forma of factuur op basis van de CIF-waarde
 • Certificaten van oorsprong (in sommige gevallen) of een FORM-A voor tariefpreferenties
 • Invoerdocument, voor het invoeren, in het land van invoer

Nederlandse TOP Expediteur

Wereldwijd organiseren we transport voor honderden klanten: Transport en logisitiek was nog nooit zo makkelijk.

Op zoek naar een partner die jouw volledige transport en logistiek organiseert? Explect staat voor Explore and Connect. Als expediteur helpen wij bij de uitdagingen van jouw (inter)nationaal transport. Bij transport en logistiek zijn er veel partijen betrokken. Dat vraagt kennis van:

 • Documenten
 • Douane
 • Import & Export
 • Vervoersmiddelen
 • Wet & regelgeving

Deze kennis hebben wij en delen dit graag met jou. Bovendien zijn wij je enige aanspreekpunt, dat scheelt tijd en energie. Wij zijn één partner met al die kennis. Als jouw logistieke partner regelen wij het gehele traject. Hiermee hou je tijd en energie over voor jouw bedrijf. Nieuwsgierig geworden naar onze opties? Ontdek hoe makkelijk transport en logistiek kan zijn samen met Explect

 Lees verder

Internationaal transport bestaat uit een balans vinden tussen tijd, kosten en milieubelasting. Dat is één van de redenen waarom bedrijven voor Explect kiezen, voor kosteneffectieve, soepele aflevering van hun lading. Net als zij, kun jij er zeker van zijn dat ons netwerk van agenten over de hele wereld de flexibiliteit biedt om te kiezen uit een reeks lucht- en zeevrachtservicemogelijkheden. Deze zijn naadloos afgestemd op jouw behoeften.

Partnerschap is geen loze kreet maar, dit beschrijft onze vorm van dienstverlening. We streven ernaar om meer dan alleen transport te organiseren, maar ook aan een goede relatie te werken. Niets demonstreert dit beter dan de tevredeheid van onze kalnten.

Wat kunnen wij allemaal bieden op onze luchtvracht dienst:

 • Express – 1-2 dagen voor dringende lading
 • Standaard – 3-5 dagen, flexibele keuze
 • Economy – 5-7 dagen, maximale kosteneffectiviteit
 • Project lading
 • Complete charter

Onze complete zeevracht service is optimaal.
Waar je jouw zendingen maar nodig hebt, onze innovatieve oplossingen vormen de brug naar jouw verkoop- en inkoopmarkten. Consistente, betrouwbare afvaarten zorgen ervoor dat jouw zeevrachtzendingen de klant altijd tijdig bereiken.
Welke Services bieden we op zeevracht:

Full container Load (FCL):
FCL word gebruikt wanneer het volume groot genoeg is voor een complete container. FCL is ook een goede optie als je grotere ladingen dan 9-10 Standard pallets (1000 x 1200) hebt. Of wanneer de zending te waardenvol is om met andere vracht (LCL) te laten vervoeren.

less container load (LCL):
LCL-verzending betekent dat je containerruimte deelt met anderen die ook hun goederen vervoeren. LCL word gebruikt wanneer het volume niet groot genoeg is om een container te beladen. De prijs hiervan word berekend over het CBM (m3) en het gewicht.

Reefer Containers:
We kunnen je goederen verzenden in gekoelde of temperatuurgecontroleerde containers om ze te beschermen tegen bederf en vochtigheid. Je goederen kunnen op de ideale temperatuur voor jouw product worden verzonden, of het nu onder het vriespunt is of matig koel.

Gevaarlijke goederen:
Gevaarlijke goederen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: geneesmiddelen, explosieven, gassen, ontvlambare vloeistoffen en vaste stoffen, bijtende stoffen, oxiderende stoffen, droogijs, lithiumbatterijen, brandstofcelmotoren.

Explect biedt een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en flexibiliteit met onze op maat gemaakte oplossingen voor wegtransport. We hebben toegang tot de apparatuur en capaciteit die nodig is, ongeacht hoe uitzonderlijk de zending ook is. We matchen jouw vracht met het juiste voertuig en de juiste route, met de mogelijkheid om toch flexibel te blijven. We organiseren het proces van begin tot eind en bieden een aangepaste oplossing om aan jouw behoeften te voldoen.

 • Deellading
 • Complete vrachtwagen FTL
 • Flexibele, op ervaring gebaseerde oplossingen
 • Container trucking
 • Spoedtransport
 • Koerierswerk
 • Leveringen met klep
 • Leveringen met kooiaap

Deellading (LTL) – Het vinden van besparingen in jouw transportpatronen.

Het beheren van deellading via onze LTL-service is de perfecte manier om jouw binnenlandse supply chain te optimaliseren. Explect biedt co-load en consolidatie LTL-services om de kosten te verlagen en het distributie werk te verbeteren en te optimaliseren.

Wij brengen ervaring, creativiteit en inzicht in jouw vrachtverzending laat ons coördineren en waarde toe te voegen. onze diensten omvatten:

Naadloos accountbeheer
Grensoverschrijdende LTL-diensten
Spot tarieven
Versnelde service beschikbaar

Als Explect werken we samen met met import / exportmakelaars om ervoor te zorgen dat de vereiste overheidsverklaringen en beveiligingsvereisten nauwkeurig en op tijd worden ingevuld voor jouw lucht-, zee- of grondvervoer en -uitvoer van vrachtzendingen.

Bij Explect ligt onze focus op het voorbereiden van compliante importtransacties en het handhaven van het hoogste niveau van integriteit bij alle douane- en andere overheidsinstanties ten behoeve van onze klanten.

Met onze douane diensten zorgen we voor een naadloze invoer voor al onze lucht-, grondvervoer – en zeevrachtzendingen:

 • Invoer
 • Uitvoer
 • Tijdelijk invoer
 • Tijdelijk uitvoer
 • Oorsprongsdocumenten
 • Fiscale vertegenwoordiging

Douane bemiddeling diensten die wij aanbieden:

ISF Filling (10 + 2):Ga je exporteren naar Amerika of China dan is een ISF filling een vereiste. We kunnen hierbij helpen om de gevraagde gegevens zo correct mogelijk in te vullen.

Oorsprongsdoumenten: Ga je exporterendan kan het zo zijn dat je oorsprongsdoumenten nodig hebt. Bijvoorbeeld een CVO of Eur.1. We helpen je er graag bij om deze documenten in je bezit te krijgen. Ook kan je gebruik maken van een REX registratie.

Artikel 23: zorgen dat je cashflow goed blijft lopen? Als je importeerd kan je gebruik maken van een artikel 23. Vraag ons om de gegevens waar je dit aan kan vragen.

Eori nummer: Ga je als bedrijf importeren of exporteren? Dan heb je Eori nummer nodig. Vraag ons om de gegevens waar je dit aan kan vragen.

Staat de dienst die je zoekt er niet tussen? Wees gerust, vraag het bij ons na of we je verder kunnen helpen met je vraag.

Hoezo als ondernemer voor Explect kiezen Explect Online

Ervaren team

Transport en logistiek zo optimaal organiseren.
Daar is het team van Explect expert in.

Logistiek platform

Ontwikkeld voor de ondernemer.
Zodat importeren en exporteren makkelijk is.

Wereldwijd netwerk

Krijg toegang tot een wereldwijd netwerk.
Wereldwijd hebben wij top netwerken!

Kies wat je nodig hebt

FAST

Het is misschien niet de goedkoopste manier, maar je goederen zijn wel op de snelste manier op locatie.

GREEN

Op de meest milieu bewuste manier verzenden? We proberen je zending zo groen mogelijk te verzenden.

CHEAP

Het kan enige tijd duren, maar dit is de goedkoopste manier om jouw goederen te verzenden.

Ontwikkeld voor de ondernemer

laptop met scherm 900px

Makkelijk en snel al je transport

organiseren Wij helpen je verder!

Importeren

Ben je importeur of wil je gaan importeren? Dan helpen wij je graag verder. Als expediteur helpen wij je ook echt verder. Met onze kennis en ervaring weet je vooraf waar je aan toe bent. Zo weet je hoe je kunt importeren, welke incoterm je het beste kunt gebruiken, welke documenten je nodig hebt en je hebt vooraf inzicht in de totale kosten. Zo organiseren wij jouw import van begin tot eind. Zorgeloos importeren doe je met Explect.

Exporteren

Wil je gaan exporteren? Mooi, want exporteren biedt grote kansen. Met onze hulp kun jij je goederen wereldwijd leveren. Wij verzorgen de export van deur tot deur samen met onze lokale partners wereldwijd. Bovendien helpen wij jou met al je exportvragen. Wij hebben de kennis over de documenten, de incoterms, de douane en het transport. Die kennis delen wij met jou, zodat wij samen kunnen werken aan een succesvol export avontuur. Verken met ons jouw exportkansen! En maak van jouw export een succes.

explect-online-bg

Op de beste manier je transport en logistiek organiseren?

Gebruik maken van een expediteur is dan een slimme keus.

Wij helpen met het volledige traject.
Of het nu zeevracht, luchtvracht, wegtransport of intermodaal is.
We zijn expert in het transport voorbereiden en organiseren.
Wij organiseren al je transport en logistiek als een extern teamlid.
We zorgen voor de beste oplossingen die voor jouw logistiek mogelijk is.
We zorgen ervoor dat jij minimaal bezig hoeft te zijn met transport en logistiek.
Of het nu om import, export, documentatie of op en overslag gaat.
Explect helpt je hier graag mee verder.
Zo kan jij je richten op andere zaken.

Samen aan een succes werken?

Missie

Transport en logistiek makkelijk & overzichtelijk maken.
Wereldwijd importeren & exporteren makkelijk maken.
Een extern teamlid zijn van de ondernemer.
Wereldwijd ondernemen makkelijk maken.
Alles op 1 platform om de ondernemer verder te helpen!

Klanten over Explect

Prijzen / nominaties