De risico’s

HS Codes

Als importeur ben jij altijd verantwoordelijk voor wat je importeert. Ook importeurs die al jaren importeren schrikken soms nog. Ze importeren al jaren dezelfde soort goederen en plots veranderd er iets. Er zit bijvoorbeeld ineens een antidump op hun goederen. Oeps…. soms kunnen deze antidump kosten enorm zijn. Velen realiseren zich niet dat het naleven van de import regels niet bij de leverancier of expediteur ligt, maar bij jou als importeur.

De douane controleert slechts een fractie van alle inkomende zendingen. Maar voeren ze een controle uit en blijken jouw goederen onder een andere hs code te vallen dan kunnen lang blijven staan. Ook kan het zijn dat de douane de goederen terugstuurt of vernietigd.

Ook ben je verantwoordelijk als importeur voor jouw goederen en welke risico’s er aanhangen. Bijvoorbeeld wanneer jouw producten mensen verwonden of iemands eigendommen beschadigd. Ook voor de CE Markering ben je als importeur verplicht deze aan te geven.