Hoe internet handel veranderd.

Het is niet meer weg te denken, het internet. Het internet heeft ondernemen een stuk makkelijk gemaakt. Je kunt als ondernemer snel in contact komen met Chinese fabrikanten of leveranciers. Het internet staat vol met websites waar je direct producten kan kopen of waar je fabrikanten en leveranciers kan vinden.

Er is ook een schaduw kant aan het internet. Het aanbod is groot maar met wie doe je nu eigenlijk zaken? Hoe weet je of jouw Chinese leverancier betrouwbaar is? De meeste landen kennen een handelsregister. Als bedrijf dien je hier ingeschreven te zijn. Als een bedrijf is ingeschreven is deze dan ook direct betrouwbaar? Nee het alleen het bedrijf volgens de wet staat ingeschreven en bestaansrecht heeft. In China beheert het ‘National Enterprise Credit Information Publicity System’ dit register. In dit register vind je bedrijfsinformatie zoals de bedrijfsnaam, het registratienummer en de activiteiten van de onderneming. Helaas staat wel alle informatie in het Chinees.